İletişim › Forumlar › Tiger – Tiger2 › Üretim Planlama ve Maliyet Kayıtları
- Bu konu boş.
-
YazarYazılar
-
30 Eylül 2008: 00:45 #3759
haloki
ÜyeMerhaba arkadaşlar,
benim sorum biraz genel muhasebe biraz da Tiger2 bilgisi gerektiriyor, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim…
Biz bir toplu yemek üretim firmasıyız. Yani tabldot firması… Firmamızda Tiger kullanmaktayız ama yakında Tiger2 ye geçiş yapmayı planlıyoruz. 150 numaralı hesaplarda hammadde ve malzemeleri, 151 numaralı hesaplarda yemek çeşitlerini ( Domates Çorbası, Biber Dolması ) ve 152 numaralı hesaplarda menüleri tutmak istiyoruz ( 4 Çeşit menü, 4+4 Çeşit menü, Özel menü ) şeklinde….
Sıkıntı şu noktada başlıyor, örneğin bir yemeği her seferinde yapışımız farklı malzemelerle oluyor. Yani yemek içine konacak malzemelerin alternatifleri çok fazla ve önceden kestirilebilir değil. Örneğin türlüye bugün kişi başı 10gr patates koyarken, yarın depodaki patlıcan miktarı yetersiz olunca patates miktarını 20gr'a çekebiliyoruz. Dolayısıyla da üretimimizi üretim modülünden yapamıyoruz. Yemekler için alt mamuller belirledik, bu alt mamullere göre hızlı üretim fişleriyle üretim yapıyor, daha sonra da sarf fişlerinde oynama yaparak gerçek sarflarımızı kaydediyoruz. Bu durumda da;
Sarf Fişinde 150 numaralı hesap alacaklı – 710 numaralı hesap borçlu
Üretimden Giriş Fişinde 151 numaralı hesap borçlu – 711 numaralı hesap alacaklı
Muhasebe Mahsup Fişinde 152 numaralı hesap borçlu – 151 numaralı hesap alacaklıçalışıyor… Ay sonlarında ise;
710 numaralı hesap alacaklandırılıp – 711 numaralı hesap borçlandırılıyor
152 numaralı hesap alacaklandırılıp – 620 numaralı hesap borçlandırılıyortakip ettiğimiz bu yöntemi bilgi ve tecrübeleri bizlerden fazla olan arkadaşların yorumuna açıp, eğer varsa daha kolay, akılcı ve uygulanabilir bir yöntem için tartışmalarınıza sunuyorum.
Ceveplar için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla…
Cemil
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.