SQL Server Replikasyon (LUTFEN ACILLL FIKIR VERIN)

İletişim Forumlar SQL SQL Server Replikasyon (LUTFEN ACILLL FIKIR VERIN)

• Bu konu boş.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar

Merhabalar,

Birkac ay once sirketimiz teknik departmanlar icin bir ERP programi satin aldi. Bu program IBM Lotus database`ini kullaniyor. Sirketin baska ulkelerdeki veya baska sehirlerdeki ofislerine birer adet server yerlestiriliyor ve oralardaki kullanicilara local olarak program yukleniyor. Kullanicilar kendi bilgisayarlarinda herhangi bir kayit yaptiklarinda once local server veriyi kaydediyor ve daha sonra diger sehirlerdeki veya diger ulkelerdeki serverlarla veri alisverisi yaparak kendisindeki degisiklikleri onlara gonderiyor ve onlarda olan degisiklikleri kendine kaydediyor. Yani bir kac dakika sonra sizin kaydettiginiz kaydi diger ulkedeki calisan programda gorebiliyor.

Bu sistemle sql serverin da calisabilecegini ogrendim. Eger farkli sql serverlar birbirleri arasinda veri replikasyonu yapabiliyor ise bu sanirim Logo Tiger icinde gecerlidir.

Tam olarak ne yapmak istedigimi soyle anlatayim. Ornegin farkli sehirlerde 3 adet Insaat santiyeniz var. Bu 3 santiyede 10 ar tane logo tiger kullanicisi dusunelim.
    1 Nolu santiye = 1 server + 10 local kullanici
    2 Nolu santiye = 1 server + 10 local kullanici
    3 Nolu santiye = 1 server + 10 local kullanici
    ve son olarak genel merkezde 1 server ve 5 kullanici olsun.

1 nolu santiyedeki local ag uzerinde calisan kullanici genel muhasebede bir fis kestiginde sql server merkez server veri tabanina fis kaydini gonderecek daha sonra genel merkezdeki server da diger santiyelerdeki serverlara bu fis kaydini gonderecek ve tum bu replikasyon sonunda 4 serverdaki veri tabani da ayni olacak.

Yani bizim uzun zamandir uzak masa ustu baglantisiyla 1 fisi yarim saatte kesme problemimiz ortadan kalkacak. Logo tiger tum serverlarda yuklu olacak sadece veri tabanlari aralarinda veri alis verisi yapacak.Kullanicilarda network uzerinden programi local agda kuallanacak.

Bilmiyorum biraz faz sey mi hayal ettim ama eger bu konuda fikir verebilecek olan varsa lutfen yardim etsin. Cunku cok yakin zamanda sirketteki santiye sayisi 15-20 civarina yukeselecek ve bu durumda 50-60 kullanici ayni anda uzak masa ustu baglantisi ile bir tek servera baglanmak zorunda kalacak. calistigimiz ulkenin internet hizi buna musade etmiyor. Ancak ilk basta anlattigim ERP programi bu sistemle calisiyor ve cep telefonundan yaptiginiz internet baglantisiyla bile diger serverlara baglanip kendini replike edebiliyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaslar lutfen yardim edin.

Herkese iyi calismalar.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.