Merhaba,
Bordromuzda, Yıllar önceden beri süre gelen Sicil kartları numaraları allak bullak durumda.Her gelen personelci tarafından düzensiz bir şekilde devam ettirilmiş.İşten ayrılmış olan işçilerle şuanda çalışan işçilerin bazılarının sicil kartları numarası aynısı. Bir kişiyi işten çıkarmak istendiğinde eski personel dede aynı sicil numarası olduğundan programın beyni bulanıyor hata veriyor ve ancak SQL üzerinden PERSON tablosundaki CODE ve TYP değerlerini değiştirerek düzeltiyoruz..Çoğu zaman bu sorun ile karşı karşıyayım.
Artık bunaldım..bugun sicil kartlarını yeniden numaralandırayım dedim.Numaralandırdım da… ama ki aşağıda resimde de belirttiğim gibi bir durum söz konusu oldu.Sicil kartlarında sicil numaraları düzenlenmiş, yeni numaralara göre sıralanmış..fakat bir kişiyi işten çıkar dediğimde yine eski kayıt numarasını getiriyor? neden böyle olur ki?
Ayrıca bu hata bu şekilde kalsa bizim için yine sorun olur galiba? yani işten çıkarılan bir kişinin sicili eski numalası ile kaydoluyor? bu durumda benim eskiden süregelen sıkıntıma çare olmayacak mı?
Eğer yapacak bişey yok ise, böyle devam edelim dersem? Başka nerelerde karşıma çıkar bu eski numaralar?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,